Direkt till innehållet

Cosmic-utbildare färdiga att utbilda sina kollegor

Efter nio veckors utbildning med mycket intensiva dagar är nu de 17 Cosmic-utbildarna klara att sprida sina kunskaper om att utbilda i det nya journalsystemet till en större grupp med bland andra utbildningsstöd. Anna-Lena Helgesson var en av de 17 utbildarna som blev intervjuad i september och hon är nöjd med utbildningen.

-Det här kommer bli kanon för medarbetarna, säger Anna-Lena Helgesson om Cosmic efter utbildningen. -Det är ett jättebra system, mycket bättre och mer modernt än VAS. Det är ett annat sätt att jobba, fortsätter hon.

Anna-Lena nämner specifikt olika översikter som tidigare saknats i VAS som nu finns i Cosmic.

-Översikterna ger en jättebra överblick, särskilt ”Min översikt” tycker jag är väldigt bra men även patientöversikten är jättebra, säger Anna-Lena Helgesson,

Utbildningen i Cosmic har skett både i klassrum och digitalt där utbildarna har fått förbereda sig inför varje klassrumstillfälle genom e-learning. Två till tre gånger i veckan har de 17 utbildarna träffats för fysiska lektioner, både i helgrupp och uppdelade i två grupper.

-Mina favoritämnen har varit Resursplanering med schema och tidbok och naturligtvis Vårdadministration som är min hemmaplan som medicinsk sekreterare, säger Anna-Lena Helgesson.

Utbildarna ska nu fila på utbildningsmaterialet tillsammans för att göra det så bra som möjligt och därefter följer utbildning av bland andra utbildningsstöd och andra stödroller som startar i februari i Halmstad och Varberg.

-Det är viktigt att de får mycket övning i systemet, det är det man lär sig på, säger Anna-Lena Helgesson.

Dessförinnan ska utbildarna ut och visa Cosmic för medarbetare under vecka 3 och vecka 4 på de tre sjukhusen.

-Det blir en intensiv vår, avslutar Anna-Lena Helgesson.

Kontaktperson: Viktor Carlefred

viktor.carlefred@regionhalland.se

Publicerad: 2024-01-10

Senast ändrad: