Direkt till innehållet

Systemförvaltare på Regionkontoret utbildas i Cosmic

En lärorik utbildning som gett total överblick i det nya journalsystemet Cosmic är Viktor Melderts sammanfattning efter fem heldagar i klassrum och nästan lika lång tid med digital utbildning att se filmer.

Viktor Meldert är en av flera medarbetare på Regionkontoret som fått utbildning i det nya journalsystemet Cosmic. -Jag är positivt överraskad och det finns många funktioner i det nya systemet som jag vet är efterfrågade, säger Viktor Meldert efter utbildningen.

-Det var kul att se Cosmic på riktigt och spännande att förstå vilka utmaningar som finns inom systemförvaltning, det är ett stort projekt. Vi ska kunna förstå systemet till fullo och skapa de bästa förutsättningarna för slutanvändarna. Ju bättre jobb vi gör, desto bättre för slutanvändare och patienter.

Applikationsspecialist och sjuksköterska

Viktor Meldert är applikationsspecialist på avdelningen för läkemedel och journalstjänster på Regionkontoret IT och Digitalisering där han arbetat i två år och har en bakgrund som sjuksköterska inom öppenvården. Han arbetar främst med att förvalta NCS med sina kollegor men även andra applikationer som MittVaccin och AKnet. Dessutom utbildar han själv i NCS läkemedelslistan öppenvård och öppenvårdstempkurva.

Publicerad: 2024-03-05

Senast ändrad: